Emil Jensen på scen i Malmö för Bostad först

Tioårsjubiléet för Bostad först i Sverige – som ramas in av nationella Bostad först-nätverkets möte och konferens i Malmö den 28 november – gästas av artisten Emil Jensen. Han kommer dela sina tankar, sin röst och musik utifrån hemlöshet, utsatthet och Bostad först.

Foto: Joel Nilsson

Skrivet om Emil Jensen

Text från United Stage

Emil är en av våra mest mångsidiga artister och angelägna röster. På scenen blandar han musik, lyrik, komik och mellansnack till en helt egen genre.

Han har senaste åren gjort några av de mest hyllade Sommarprogrammen och Vinterprogrammen i P1 och hörs regelbundet i Tankar för dagen och Godmorgon, världen i Sveriges radio. Hans föreställningar beskrivs ofta som just ”Sommarprat live”, där han varvar personliga berättelser med samhällssatir.

Genom åren har Emil prisats för sin musik och ordkonst, men också för det engagemang för medmänsklighet och hållbarhet som löper som en röd tråd genom hela hans artisteri, och han har bland annat tilldelats Gustaf Frödingpriset, flera miljöpriser och senast Evert Taube-priset för sitt låtskrivande.

”Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.” Ur motiveringen till Gustaf Frödingpriset

28 nov kl. 09:00-16:30
Från kalendern

Bostad först-konferens i Malmö

Välkommen till en heldagskonferens med idéseminarier och föreläsningar. Konferensen är öppen för alla. Läs mer


Dela sidan:
Publicerad: 1 november, 2019
>
>
Emil Jensen på scen i Malmö för Bostad först