Här hittar du all material du kan tänka dig för att förstå ramarna för Bostad först och vilka utgångspunkter och grundprinciper som modellen bygger på.

Handbok

Ger en övergripande beskrivning av Bostad först-modellens utveckling och historia och tar upp på vilket sätt den skiljer sig från andra sätt att arbeta med hemlösa människor. Finns både en svensk och engelsk version.

Implementeringsverktyg

För er som funderar på att starta upp Bostad först eller redan inlett en sådan process har vi tagit fram ett enkelt verktyg med konkreta tips. Det bygger på samtal med svenska Bostad först-verksamheter och forskare, men har även inspirerats av erfarenheter från Storbritannien. Till implementeringsverktyget hittar du också rapporteringsmall att använda.

Powerpoint presentation

Denna Powerpoint ger en övergripande förklaring till Bostad först. Den lämpar sig bra om du vill hålla en 15-20 minuters presentation inför en arbetsgrupp, ledningsgrupp eller politiker där de som lyssnar inte är särskilt insatta. Innehållet är mestadels stödpunkter och kräver att du själv har läst på och kan förklara med egna ord. Du kan välja mellan Sveriges stadsmissioner mall system eller en neutral version där du har möjlighet att lägga till din egen logga och färger.

Övergripande folder

Bostad först övergripande och utan fördjupande detaljer. Tanken är att den ska vara informativ och intresseväckande för någon som inte är insatt i frågan eller som vill veta mer. Det kan vara allt från socialsekreterare och boendestödjare till politiker och fastighetsägare.

Filmer

Nedan hittar du länk till två korta filmer som du gärna kan visa, t.ex. när du ska hålla en presentation. De fungerar bra som en inledning eller sammanfattning. Du får gärna också bädda in filmerna på din egen webbplats.

Avskaffa hemlöshet

Vägen ur hemlöshet


Dela sidan:
Publicerad: 7 juli, 2021
>
Handbok och stödmaterial