En mycket inspirerande och informativ utbildning där vi alla blev utmanade i vårt synsätt och grundtanken med Bostad Först. En ”Måsteutbildning” inför start av Bostad Först! Rekommenderas starkt.

Elisabeth, Götene Kommun

Grundutbildning Bostad Först

En heldagsutbildning i Bostad Först ger en grundläggande förståelse för hur metoden utvecklats, historia bakom och hur den utmanar det traditionella trappstegsinriktade hemlöshetsarbetet. Utbildningen riktar sig till kommuner/organisationer som valt att stärka sitt arbete mot hemlöshet genom att förbereda, starta, utöka eller förbättra verksamhet enligt metoden Bostad Först.

Kommande utbildningar

17 apr kl. 09:30-16:30
Från kalendern

Utbildning Skövde

Varmt välkommen till en heldag i Bostad Först på Scandic Billingen i Skövde där fika, lunch och utbildningsmaterial ingår. Utbildningen vänder sig till alla som samverkar kring Bostad Först. Öppen anmälan fram till den 3 april. Läs mer

20 apr kl. 09:00-16:00
Från kalendern

Utbildning Stockholm

Varmt välkommen till en heldag i Bostad Först på Lustikulla konferens och event på Liljeholmen i Stockholm, där fika, lunch och utbildningsmaterial ingår. Utbildningen vänder sig till alla som samverkar kring Bostad Först. Öppen anmälan fram till den 6 april. Läs mer

24 apr kl. 09:00-16:00
Från kalendern

Utbildning Göteborg

Varmt välkommen till en heldag i Bostad Först på Hotel Riverton i centrala Göteborg där fika, lunch och utbildningsmaterial ingår. Utbildningen vänder sig till alla som samverkar kring Bostad Först. Öppen anmälan fram till den 10 april. Läs mer

Efter utbildningen

Förutom ett diplom får du med dig värdefull kunskap om Bostad Först som direkt kan appliceras på din arbetsplats. Du får en handbok om Bostad Först som du enkelt kan återgå till.

Utbildningen var mycket bra, den gav en helhetsbild över vad Bostad Först är och grunderna. Det bästa är att mina kollegor som samarbetar med oss nu har en djupare förståelse för vad vi gör. 

Anna, Ale Kommun

Utbildningsledare

Sveriges Stadsmissioners utbildningsledare har lång arbetserfarenhet inom Bostad Först, både kommunalt och/eller idéburet arbete, allt från utförare till metodutvecklare av Bostad Först. Alla utbildare besitter stor kunskap inom hemlöshetsfrågor och bostadsledda lösningar för att förebygga och motverka hemlöshet.

Samtliga av våra utbildare har genomfört utbildningsprogrammet Train-the-Trainer via Europeiska Bostad först, en kursledarutbildning inom Bostad först.

Ann-Kristin Sörensen
Boendestödjare i Bostad först, Helsingborgs stad.

Cecilia Bergstedt
Boendestödjare i Bostad först, Göteborgs Stadsmission.

Gustaf Henriksson
Samordnare i Bostad först, Göteborgs stad.

Carina Nilsson
Samordnande boendekonsulent inom privata sektorn.

Åsa Bäckström
Kvalitet- och metodsamordnare på Stockholms Stadsmissions


Dela sidan:
Publicerad: 15 februari, 2023

Veta mer eller boka en utbildning?

Karin Gamble, utbildningskoordinator
0732- 31 84 87
info@bostadforst.se

>
Utbilda dig