En mycket inspirerande och informativ utbildning där vi alla blev utmanade i vårt synsätt och grundtanken med Bostad Först. En ”Måsteutbildning” inför start av Bostad Först! Rekommenderas starkt.

Elisabeth, Götene Kommun

Grundutbildning Bostad Först

En heldagsutbildning i Bostad Först ger en grundläggande förståelse för hur metoden utvecklats, historia bakom och hur den utmanar det traditionella trappstegsinriktade hemlöshetsarbetet. Utbildningen riktar sig till kommuner/organisationer som valt att stärka sitt arbete mot hemlöshet genom att förbereda, starta, utöka eller förbättra verksamhet enligt metoden Bostad Först.

Utbildningar

31 aug kl. 09:00-16:00
Från kalendern

Utbildning Umeå

Varmt välkommen till en heldag i Bostad Först på Comfort Hotel City i Umeå där fika, lunch och utbildningsmaterial ingår. Utbildningen vänder sig till alla som samverkar kring Bostad Först och anmälan är öppen fram till den 10 augusti, kontakta vår utbildningskoordinator för mer information. Läs mer

19 sep kl. 08:30-16:00
Konsensuskonferens

Sam Tsemberis syn på Sveriges hemlöshetsarbete

Varmt välkomna till denna sammankomst som bjuder på inspirerande föredrag och diskussioner från kommuner och experter om hur vi arbetar med hemlöshet idag och hur den nya hemlöshetsstrategin påverkar det arbetet. Läs mer

1 nov kl. 09:00 - 2 nov kl. 16:00
Fördjupningsutbildning

Save the Date

Sveriges Stadsmissioner bjuder nu in kommuner och organisationer till en fördjupningsutbildning i Bostad Först. Utbildningen vänder sig till utförare med erfarenhet av Bostad Först och som önskar utveckla sin kompetens i modellen. Lämna din intresseanmälan hos oss så kontaktar vi dig. Läs mer

Efter utbildningen

Förutom ett diplom får du med dig värdefull kunskap om Bostad Först som direkt kan appliceras på din arbetsplats. Du får en handbok om Bostad Först som du enkelt kan återgå till och forskningsstudier om Bostad Först.

Sveriges Stadsmissioner anordnar digitala öppna forum för kommuner/organisationer som genomfört grundutbildningen att ställa frågor, dela och utbyta erfarenheter tillsammans med utbildningsledarna och andra kommuner. Inbjudan sker i form av digital kalenderhänvisning.

 

Utbildningen var mycket bra, den gav en helhetsbild över vad Bostad Först är och grunderna. Det bästa är att mina kollegor som samarbetar med oss nu har en djupare förståelse för vad vi gör. 

Anna, Ale Kommun

Utbildningsledare

Sveriges Stadsmissioners utbildningsledare har lång arbetserfarenhet inom Bostad Först, både kommunalt och/eller idéburet arbete, allt från utförare till metodutvecklare av Bostad Först. Alla utbildare besitter stor kunskap inom hemlöshetsfrågor och bostadsledda lösningar för att förebygga och motverka hemlöshet.

Samtliga av våra utbildare har genomfört utbildningsprogrammet Train-the-Trainer via Europeiska Bostad först, en kursledarutbildning inom Bostad först.

Ann-Kristin Sörensen
Boendestödjare i Bostad först, Helsingborgs stad

Cecilia Bergstedt
Boendestödjare i Bostad först, Göteborgs Stadsmission

Gustaf Henriksson
Samordnare i Bostad först, Göteborgs stad

Carina Nilsson
Samordnande boendekonsulent inom privata sektorn

Åsa Bäckström
Kvalitet- och metodsamordnare på Stockholms Stadsmissions


Dela sidan:
Publicerad: 15 februari, 2023

Veta mer eller boka en utbildning?

Karin Gamble, utbildningskoordinator
0732- 31 84 87
info@bostadforst.se

>
Utbilda dig