En mycket inspirerande och informativ utbildning där vi alla blev utmanade i vårt synsätt och grundtanken med Bostad Först. En ”Måsteutbildning” inför start av Bostad Först! Rekommenderas starkt.

Elisabeth, Götene Kommun

Grundutbildning Bostad Först

Sveriges Stadsmissioner erbjuder skräddarsydda uppdragsutbildningar för enskilda kommuner och öppna utbildningstillfällen för flera kommuner eller organisationer att delta. En heldag med föreläsningar, gruppdiskussioner och verkliga exempel ger en grundläggande förståelse för Bostad Först metoden, dess historik och hur metoden utmanar det konventionella trappstegsinriktade arbetet mot hemlöshet.

Fördjupningsutbildning Bostad Först

Sveriges Stadsmissioner erbjuder en tvådagarsutbildning inom Bostad Först, skräddarsydd för erfarna utövare såsom boendestödjare, Case managers, koordinatorer och metodstödjare. Utbildningen omfattar seminarier, workshops och diskussionsforum som behandlar aktuella ämnen relaterade till hemlöshet och Bostad Först. Utbildningens syfte är att inspirera till innovativa och effektiva metoder för att främja en mer omfattande och välgörande support för människor vi möter.

 

Utbildningar

23 apr kl. 08:30 - 24 apr kl. 16:00
Från kalendern

Fördjupning Linköping

Välkommen till 2 dagars fördjupning i Bostad Först med seminarier, workshops och diskussionsforum om aktuella ämnen inom Bostad Först och utbyte av erfarenheter. Anmäl intresse idag! Läs mer

21 maj kl. 09:00-16:00
Från kalendern

Grundutbildning Stockholm

Varmt välkommen till Stockholm för en heldag i Bostad Först. Utbildningen vänder sig till alla som samverkar kring Bostad Först och anmälan är öppen fram till den 13 maj. Läs mer

Efter utbildningen

Förutom ett diplom får du med dig värdefull kunskap om Bostad Först som direkt kan appliceras på din arbetsplats. Du får en handbok om Bostad Först som du enkelt kan återgå till och forskningsstudier om Bostad Först.

Sveriges Stadsmissioner anordnar digitala öppna forum för kommuner/organisationer som genomfört grundutbildningen att ställa frågor, dela och utbyta erfarenheter tillsammans med utbildningsledarna och andra kommuner. Inbjudan sker i form av digital kalenderhänvisning.

 

Utbildningen var mycket bra, den gav en helhetsbild över vad Bostad Först är och grunderna. Det bästa är att mina kollegor som samarbetar med oss nu har en djupare förståelse för vad vi gör. 

Anna, Ale Kommun

Utbildningsledare

Våra utbildningsledare på Sveriges Stadsmissioner reser hela landet runt för att utbilda i Bostad Först och utöver sitt nationella utbildningsuppdrag engagerar de sig lokalt i Väst-, Öst- och Sydsverige.

De besitter lång arbetserfarenhet inom Bostad Först, både kommunalt och/eller idéburet arbete, allt från utförare till metodutvecklare av Bostad Först, samt stor kunskap inom hemlöshetsfrågor och bostadsledda lösningar för att förebygga och motverka hemlöshet.

Samtliga har flera års erfarenhet som utbildningsledare inom Bostad Först och har genomfört utbildningsprogrammet Train-the-Trainer via Europeiska Bostad först, en kursledarutbildning inom Bostad Först.
Housing first Europe HUB.

 

 

Ann-Kristin Sörensen
Boendecoach Helsingborgs stad

 

 

Cecilia Bergstedt
Boendecoach
Göteborgs Stadsmission

 

Gustaf Henriksson
Samordnare Göteborgs stad

Carina Nilsson
Socionom och boendecoach i Bostad Först

My Kallström
Boendecoach Stockholms Stadsmisison

Peter Sandberg
Boendecoach Stockholms Stadsmisison

Åsa Bäckström
Kvalitet- och metodsamordnare Stockholms Stadsmission


Dela sidan:
Publicerad: 15 februari, 2023

Veta mer eller boka en utbildning?

Karin Gamble, utbildningskoordinator
0732- 31 84 87
info@bostadforst.se

 

>
Utbilda dig